fbpx
 • Toeval bestaat niet!

  De afgelopen jaren heb ik mij steeds verder spiritueel ontwikkelt. Ik geniet elke dag van mooie rituelen en gewoontes, fijne momenten met mijn man, mijn kinderen en alles wat verder op mijn pad komt!

  Bij dat laatste zie en ervaar ik vaak de signalen uit het universum, die mijn leven invulling, energie, richting en verrassing geven. Het is fijn dat het zo werkt, en daarop te vertrouwen. Beetje vaag hè? Maar ik zal het proberen concreet te maken!

  Ik heb lang geleden de gedachte los gelaten dat toeval bestaat.

  Die gedachte los te laten, levert zoveel mooie, grappige momenten en situaties op! En ik kan je vertellen, met de gedachte ’toeval bestaat niet’, kom je echt in contact met het grote universum!

  Ik ben niet gelovig, in de zin dat ik een volgeling van een geloof ben. Wel geloof ik dat er meer tussen hemel en aarde is. Ik vraag mij niet meer af ‘Waarom?’ Want op die vraag vind je bijna nooit een antwoord. Het antwoord zwerft ergens tussen mij en het universum en is vaak niet eens van belang om te weten. Het feit dat er iets op mijn pad komt, ontvang ik graag, en ik vind altijd een weg om er een mooie draai aan te geven.

  In deze blog deel ik graag een persoonlijk verhaal over mijn verbinding met het universum, het grotere geheel én over hoe het voor mij werkt.

  Vrijdagavond had ik mijn online afscheidsborrel van het beste Jeugdteam van Siza. We hebben zo veel lol gehad en herinneringen samen opgehaald! Onze oud- collega, ik noem haar voor het gemak Amy, kwam nog voorbij. Van haar hebben we eind maart afscheid genomen. Hoewel, afscheid….dat viel totaal in de soep door Corona. En we zijn de verbinding met haar in de tijd een beetje verloren. De vraag kwam of we haar ook nog zouden uitnodigen voor een afscheidsetentje, als het weer mag in 2021…

  ‘Ja, tuurlijk’, zei ik, vanuit mijn systemische gedachte dat iedereen erbij hoort!

  Met Amy heb ik al lang geen contact meer gehad. Voor het laatst in april denk ik. We volgen elkaar wel online.

  En wat wil het toeval…oh… nee…toeval bestaat niet… hahaha!!

  Gisteravond appt Amy mij!

  “Ha Jeannique! Wat zie ik nu, werk je niet meer voor Siza? Liefs”

  Ik bedenk dat ik nog steeds een kerstkado van Siza voor haar heb.

  ” Ik zit mij net te bedenken dat ik nog altijd een kerstkadootje van vorig jaar van Siza heb🙈 ben je thuis morgen😅?”

  Maandag ga ik dit even brengen! En zal ik haar meteen vragen of zij nog behoefte heeft om aan te sluiten bij een afscheidsetentje met het beste jeugdteam van Siza…als het weer mag en kan.

  Dit soort signalen uit het universum vind ik zo mooi! Alles hangt met alles samen en toeval bestaat niet! Ik krijg er altijd een glimlach van! Het geeft je leven glans en plezier! Maak jij dit ook weleens mee? Op welke manier sta jij in verbinding met het universum?

  Ik wens je hele fijne feestdagen!! Geniet van samen zijn ♥ Ik proost op ons allemaal en ik wens iedereen vele mooie, nieuwe en bijzondere ervaringen in 2021!

  Harte groet,

  Jeannique

  www.buropib.nl

  info@buropib.nl

  06-34261438

 • De kunst van aansluiten

  Ik heb het geluk over een natuurlijk talent te beschikken. Namelijk die van empathie voor iedereen die op mijn pad komt. Het is iets wat ik niet aan of uit kan zetten, het is er altijd, met wie ik ook in contact ben.

  Empathie zorgt ervoor dat iemand zich veilig, gezien en begrepen voelt, doordat de ander geen oordeel heeft over wat én hoe zij iets zegt of doet.

  In deze blog neem ik je mee naar de kunst van aansluiten, omdat dit o zo belangrijk is om iemand te laten groeien en bloeien. Maar ook om zelf open te staan voor hoe de ander is en wat hij of zij doet. Want daar kan jezelf weer van groeien en bloeien! Een fijne win-win situatie!

  In de hulpverlenerswereld is ‘aansluiten bij de cliënt’ een gangbaar begrip. Maar wat is aansluiten bij de ander eigenlijk, en waarom is dat dan zo belangrijk? En kan niet iedereen dat gewoon doen, ongeacht of je nou hulpverlener bent of niet? Het lijkt mij namelijk een fijn idee als je je voorneemt deze blog verder te lezen en vervolgens vandaag…of het liefst de rest van je leven….bewust probeert goed aan te sluiten bij de ander, met wie je in contact bent. Dat maakt de wereld een stuk liefdevoller en veiliger!

  Een belangrijk ingrediënt van een effectieve, liefdevolle & veilige relatie met de ander is dus empathie.

  Empathie gaat verder dan begrip hebben voor de situatie. Je wílt de ander graag begrijpen en zorgt voor een terugkoppeling aan de ander wat je aan begrip voelt, bijvoorbeeld: “Ik snap dat dit een ongelooflijk moeilijke situatie is voor jou…” Het betekent dat je goed luistert naar wat de ander zegt, zonder meteen je eigen mening over hetgeen de ander zegt of doet te ventileren.

  Heel soms staat mijn empathie me in de weg. Bijvoorbeeld als iemand onaardig of onacceptabel gedrag vertoont. Mijn behoefte om de ander te willen begrijpen is er immers altijd.

  Ooit heb ik eens gelezen in een studieboek (sorry….ik heb geen idee meer welke boek?!) dat een belangrijk ingrediënt is van een effectieve, liefdevolle & veilige relatie met  “de cliënt” , dat hij of zij zich kan identificeren met jou als begeleider.

  Als de ander zich met jou kan vergelijken, geeft dit vertrouwen en herkenning. Dit zorgt ervoor dat de ander zich begrepen voelt, en ruimte en rust krijgt om problemen op te lossen of vragen te beantwoorden.

  Ik voeg daar nog graag een ander aspect aan toe: namelijk dat jij je als begeleider kan identificeren met de cliënt! Dit klinkt misschien wat gek. Voor mij is het onderdeel van een effectieve werkrelatie. Zo kan ik levelen, aansluiten bij de wereld van de ander, en opmerken dat de wereld waarin de ander leeft ook veel overeenkomsten heeft met mijn leven. Niet zo gek hè? We leven immers op dezelfde wereld 😉

  Ook de humor opzoeken in contact met de ander is een belangrijk aspect van een effectieve, liefdevolle & veilige relatie met de ander. Humor relativeert, dat weten we allemaal wel. Humor schept een band, samen lachen om ellende moet gewoon soms even. Dus een balans vinden in contact met de ander tussen serieuze onderwerpen en het randje opzoeken om de ernst van de situatie met een dosis humor te kunnen bekijken, helpt om de weg te bewandelen naar een lichter en luchtiger leven.

  Empathie, je kunnen identificeren met elkaar en humor. Deze 3 elementen vormen samen de kunst van het aansluiten bij de ander, in het moment, in het hier en nu. Wat fijn dat je je voorneemt dit ook te gaan doen! Succes!

 • Systemisch werk, wat is dat?

  Om te weten of ik de hulp kan bieden die je nodig hebt, besteed ik in deze blog aandacht aan wat ik als systeembegeleider doe. Mijn nichtje, een zeer ambitieuze vrouw van bijna 30, is één van mijn klankborden. Ik schrijf ‘nichtje’, omdat het feitelijk zo is, ze is nu eenmaal jonger dan ik. Maar gevoelsmatig zijn we helemaal gelijkwaardig!

  Zij daagde mij uit om in 10 zinnen uit te leggen wat systemisch werk nu eigenlijk is. En nadat ik mijn uitdaging had voltooid, begreep ze het! En nog veel belangrijker, ze kon zich voorstellen dat deze manier van begeleiden heel erg helpend en verhelderend kan zijn. Het mooiste vond ik dat er opeens een lampje ging branden. Zij maakte mij ervan bewust dat systemisch werk voor mij heel normaal en dichtbij is, maar dat mensen, die op zoek zijn naar hulp, moeten zoeken in een oerwoud van organisaties, coaches en hulpverleners.

  Bij deze!

  In 10 punten (in 10 zinnen lukte net niet;) wat systemisch werk is. En mocht je hierna denken: ‘Dat heb ik nodig!’ of….’Ik ken iemand die hierbij gebaat zou zijn!’ Kijk dan naar het aanbod op de website, of maak hier iemand op attent.

  1. Ik help je een kader te scheppen waar binnen jij op zoek gaat naar inzicht & bewustwording, zodat jij weer balans vindt in verbinding met de 5 belangrijkste systemen waar je onderdeel van bent; jouw partner en/of gezin, jouw familie, jouw vriendenkring, je werk of andere daginvulling & je vrije tijd.
  2. Als systeembegeleider ga ik er van uit dat het probleem waar je mee worstelt zijn oorsprong heeft in de patronen die zijn ontstaan in de familie waar jij onderdeel van bent.
  3. Daarom ben ik uitermate geïnteresseerd in jouw familiebanden, zonder oordeel, met veel respect, liefde en inlevingsvermogen.
  4. We praten veel over wat er is, is geweest of is gebeurd binnen jouw familie.
  5. Het uitgangspunt is ook dat ik niet de oplossing weet voor jouw probleem, maar dat ik er alle vertrouwen in heb dat jij dit zelf weet!
  6. Door je te begeleiden bij het opstellen van jouw familiesysteem, met houten poppetjes op tafel, kijken we met gepaste afstand naar jouw innerlijke beeld. We richten de blik op positieve krachten die je in de opstelling met edelstenen symboliseert.
  7. Ik deel met jou wat ik zie, voel en wat mij opvalt. Jij gaat zien welke patronen belemmerend en helpend zijn.
  8. Ik help je om belemmerende patronen te doorbreken, door de juiste vragen te stellen, de juiste beweging te maken in de opstelling en door zinnen uit te spreken die de ziel raken.
  9. Naast het opstellingswerk, laat ik je oefeningen of opdrachten doen die je bewust maken van je lichaam. Ik let met name op je ademhaling, omdat het kunnen oplossen van problemen ook samenhangt met een rustige ademhaling. Hiermee breng je je zenuwstelsel tot rust. Dat heeft je lichaam nodig om te kunnen herstellen en weer in balans te komen.
  10. Systemisch werken betekent dat je met diepgaande inzichten en bewustwording toewerkt naar het (zelf) vertrouwen om voldoende kracht en energie te halen uit je ratio, lichaam en familiesysteem.
 • Ik reik je mijn hand en hart

  Is je mijn nieuwe logo al opgevallen? De hand met het diamanten hart! Ik vind haar zo mooi! Ik reik je graag mijn hand, omdat handen helen. Mijn hart staat open voor jou, in alles wat je wilt delen. Ik help je graag aan de slag te gaan met jezelf, met dat waar jij positieve beweging in nodig hebt. Ik luister, met respect, zonder oordeel, voel met je mee, geef liefdevolle en humoristische aandacht, ik ben eerlijk in wat ik zie en voel, en breng focus. Ik heb een heel mooi aanbod begeleidingstrajecten ontwikkelt. Er zit vast iets interessants voor je bij! Vol trots onthul ik mijn vernieuwde website! www.buropib.nl Neem gerust een kijkje!

  In deze blog deel ik graag mijn reflectie op het huidige Coronatijdperk. Ik ben benieuwd hoe jij er tegen aan kijkt!

  Mijn reflectie op de coronamaatregelen

  Ik schreeuw het uit in gedachten, elke dag! Neeeeeee, ik kan het niet meer verdragen! Ik voel mij een verzetsstrijder!

  Het online Systemisch Atelier Arnhem was geopend! Afgelopen week hebben Iris, Tanja, Anita en ik uitgebreid via ZOOM gesproken, gedeeld, gespuid,  gefilosofeerd,  vanuit andere perspectieven gekeken naar de maatregelen die de regering heeft genomen om ons veilig door de Coronacrisis heen te loodsen.

  Alleen samen krijgen we Corona onder controle. We zullen moeten zoeken naar het nieuwe normaal in de 1,5 meter samenleving, volgens Rutte. In mijn gedachten komen 2 uitersten elkaar steeds tegen: Joehoe!! We zetten samen de schouders eronder en vinden onze weg heus! Over het algemeen lukt mij dat heel goed, hoor… maar wat ook steeds bij mij op komt: De 1,5 meter afstand is echt niet te doen. Vrienden, familie, mensen die je naast zijn, daar moet je gewoon fatsoenlijk fysiek contact mee kunnen hebben. Belachelijk te denken dat als je een feestje wil geven of op visite gaat, je wel voor 1,5 meter moet zorgen. Dit is echt krankzinnig. Dit is inhumaan, zoals  Klinisch Ethicus  dr. Erwin Kompanje ons laat weten.

  Vanuit mijn menselijke kant, gevoed door het sociale werk wat ik doe, is het niet te doen om de 1,5 meter in acht te nemen. Hoe moeilijk is het om je daar steeds bewust van te zijn, én er ook nog naar te handelen, van zoiets onnatuurlijks? Nou, heeeel!

  Wij mensen zijn sociale dieren, we hebben contact nodig, steun, nabijheid, knuffels, liefde & veiligheid.

  Persoonlijk vergeet ik me steeds vaker te houden aan de 1,5 meter. En ik ben niet de enige!

  Bij het meidenvoetbal team van mijn oudste dochter is het ook echt niet te doen, ja….ok ….de eerste 5 minuten. Daarna is er een korte rek en strek, en gaan ze, zonder dat ze zich van kwaad bewust zijn, te dicht bij elkaar staan. Het gaat geheel natuurlijk!

  En daar hou ik van; als dingen vloeiend en in harmonie met samenhangende factoren verlopen.

  Dat is altijd beter dan tegen de stroom in. Systemisch gezien kan ik zeggen dat ik voldoende kracht en energie haal uit mijn plek in de Fontein.

  Vanaf heden ga ik hiervoor staan. Ik roep op om te gaan voelen, voelen wat je nodig hebt. Eerst stilstaan, in je lijf komen, ademen. Je vervolgens realiseren dat het beeld wat de regering ons voorhoudt, eenzijdig is. En een kaas heeft gaten, die gevuld moeten worden, door te kijken met andere ogen. Dan ontstaat er ruimte, gaat de levensenergie stromen, en lukt het steeds beter om bij jouw innerlijke kern te komen.

  Ik volg mijn intuïtie,  ik laat mij graag leiden door het moment. Dat heeft echt zijn voordeel! Ik kan heel goed in het moment leven, ik vul mijn leven bewust met positiviteit, krachten, liefde, veiligheid & vertrouwen. Ik heb nooit ergens spijt van. Ik benut mijn tijd goed. Ik kan oprecht zeggen dat ik een heel fijn leven heb, vol met geluksmomenten!

  Dus zo komen we bij de boodschap van ons verhaal: Ga voelen wat je nodig hebt en wie je daarbij kan helpen.  Neem het besluit gewoon, ga ervoor en vertrouw erop dat het goed komt!

  Een hand, kus , knuffel, gewoon dicht naast elkaar, met wie je maar wilt, in vrijheid, zonder angst voor ziekte en boetes. Wij denken dat iedereen dat zelf prima kan beoordelen, of het kan of beter niet. Maar geef aub onze eigen regie en verantwoordelijkheid terug!

 • Ervaar de ruimte en rust

  De Paasdagen zitten er inmiddels een week op. Ik moest het even laten bezinken. Heb jij ook zo genoten van het samen zijn met je gezin? Of heb je je juist alleen gevoeld? Wat het ook is… het mag er zijn… om vervolgens weer los te laten…en je gedachten te sturen naar het hier en nu…

  Normaal gesproken zijn we 1 dag samen met de familie van manlief en 1 dag op bezoek bij mijn familie voor het traditionele ‘ Eitje tik’.  Maar dat samen zijn met familie was er dit jaar niet. Het gaf ook een bepaalde rust. Even geen sociale verplichtingen. Gelukkig hebben we iedereen gezien en gesproken via videobellen om elkaar zo een fijn Paasweekend te wensen. 

  Wat mij momenteel fascineert is de ruimte die we hebben. De ‘social distance’, ofwel de sociale afstand van 1,5 meter, brengt mij al een soort rust. Opvallend hoe ruimte en rust met elkaar samenhangen, hè? En fijn om dat ook dagelijks te ervaren.

  Mijn gevoel werd nog meer gevoed toen ik gisteravond bij Jinek een foto zag van een dancefestival, met 100.000 bezoekers. Gek genoeg was mijn eerste gedachten bij die foto: ‘ Jeetje, wat een drukte en een mensenmassa. Dat kan toch niet meer?’ En je moet weten dat ik al jarenlang een trouwe pinkpopbezoeker ben. Ook voor dit jaar zijn de kaarten al besteld. We hebben alleen wel onze hoop op het doorgaan van dit fantastische festival inmiddels verloren, hoewel het nog niet definitief bevestigd is.

  Ik realiseerde mij opeens dat ik in een diepere bewustzijn laag was beland, waarin rust en ruimte meer waard zijn. En dat is goed nieuws, want ik was niet de enige die dit gevoel had. De 1,5 meter economie, waar we naar moeten transformeren volgens het kabinet, is nog niet zo’n gek idee. Geef creatievelingen uit de samenleving tijd en ruimte om dit praktisch op te lossen en er ontstaan vast hele mooie dingen. Daar heb ik vertrouwen in!

  En over samenhang gesproken; ervaar jij ook de rust die deze Coronacrisis brengt in het dagelijks leven? We hebben een ritme gevonden om de dag gestructureerd door te komen, geen haast om op tijd ergens te zijn, geen strakke logistieke planning, minder stress, het is mooi weer, we genieten enorm van de natuur op dit moment…ooohhh….wat is het mooi buiten. We constateren een toestroom aan wandelaars. En ook dat is goed nieuws! We bewegen meer in de buitenlucht, we ademen meer frisse lucht, meer mensen genieten van buiten. Mooi om te zien.

  Om rust en ruimte te ervaren is het nodig om je blik erop te richten. Dus daag jezelf uit en richt je blik eens 75 % van de dag op positieve, mooie, bijzondere, gewone, gekke, grappige dingen. Koppel ze aan je zintuigen; horen, zien, ruiken, voelen, proeven. En deel jouw beelden zoveel mogelijk met je partner, kinderen, moeder, zus, vriendin, collega, je spiegelbeeld of met mij!

  Hoor de vogeltjes eens mooi fluiten… kijk die schattige kuikentjes… ruik de zoete bloesem… voel de warme zon op je lichaam… proef de smaak van die heerlijke asperges…

  Pas dan ga je zien en voelen wat je echt nodig hebt!!! Bewust aandacht hebben voor het leven en alles wat de natuur ons geeft, geeft rust en ruimte.

  Succes met deze praktische, maar oh zo belangrijke tip om positief in beweging te komen, te zijn of te blijven!

  ♥ groet,

  Jeannique Wullink

  Buro PiB, Positief in Beweging

 • Coaching op afstand

  Ik mocht heel veel mooie, open en persoonlijke reacties ontvangen op mijn eerste blog, waarvoor ik iedereen wil bedanken! Het raakte mijn hart direct, omdat deze periode nu ook eenmaal heel pittig kan zijn op bepaalde momenten. Onzekerheid, angst, verdriet om elkaar te moeten missen, je niet echt nabij kunt zijn, niet weten hoe lang dit allemaal duurt, oplopende irritaties naar je partner en/of kinderen, in conflict raken met je manager, omdat je alleen nog via mail in contact bent.

  En wat dacht je van het vertrouwen in je medemens? Bijzonder hoe je opeens anders tegen iemand aankijkt die staat te niezen of proesten in de supermarkt, net als jij op datzelfde moment, in hetzelfde gangpad, hetzelfde product in je verplichte winkelwagentje wil gooien…

  Een ding staat vast; dit Coronatijdperk doet iets met je, als mens. We worden voortdurend gevoed met angst en realiteit voor ziekte en dood. We moeten ons opeens aan allerlei onnatuurlijke maatregelen houden, die onze vrijheid beperken. Hier heb ik persoonlijk zelf het meeste last van. Ik heb behoefte om op pad te gaan. Het advies om thuis te blijven, kan ik maar moeilijk opvolgen. Daarom maak ik graag gebruik van de ruimte de we nog wel krijgen! Ik grijp elk idee of gebeurtenis aan om toch de deur uit te gaan. Zo stond ik vanochtend nog op 1,5 meter afstand in de rij bij de bouwmarkt, omdat we de voortuin aan het renoveren zijn. Manlief daarentegen, lijkt totaal geen moeite te hebben met #blijfthuis. En stelt steeds opnieuw de vraag aan mij: ‘Hoe simpel is het om “gewoon” de maatregelen op de volgen?’ Mijn antwoord is telkens hetzelfde: “Dat doe ik toch?!” Allebei zuchtend, om vervolgens te accepteren dat we ieders op onze eigen manier door deze periode heen gaan, én elkaar daarin de vrijheid geven! Zo fijn!

  Het heeft hoe dan ook gevolgen voor het dagelijks leven en in relatie tot de mensen met wie je samen woont, mee samen werkt, of mee samen wilt zijn. Je moet oppassen dat je niet als een angstige (Paas) haas door het leven gaat of gek wordt van je eigen verwarrende emoties, waar je een ander onbedoeld mee lastig valt. Het helpt als iemand naar je gedachten en gevoelens wil luisteren, het er mag zijn, zonder enig oordeel, waardoor je weer wat rust en helderheid in je hoofd creëert.

  Hé…..dat zou fijn zijn! Dan heb ik iets voor je! Ik ga tot 28 april ’20 gratis een half uur coaching op afstand aanbieden.

  Zin en tijd om te reflecteren met mij? Hoe beleef jij dit Coronatijdperk tot nu toe? Wat houdt jou bezig of waar heb jij last van? Laten we hier eens bij stil staan. Wil je spuien, heb je een vraag, ben je op zoek naar tips, wil je gevoed worden met positieve gedachten? Maak ruimte voor een goed gesprek. Ik luister, zonder oordeel en reflecteer met je mee. Meld je hier aan, en ik neem zo spoedig contact met je op.

  Vragen? Mail, bel of app mij. Delen van mijn blog? Graag! Ik wil met zoveel mogelijk mensen een goed gesprek voeren!

  Wees lief, begripvol en zorgzaam voor elkaar, dat maakt het allemaal een stuk fijner!

  groet, Jeannique Wullink

  Buro PiB, Positief in Beweging

  www.buropib.nl

 • Eindelijk meer samen

  Gisteren zijn de strenge maatregelen, die het kabinet voert om het coronavirus te bestrijden, verlengd tot 28 april ‘20. Mijn behoefte groeit om deze periode te voeden met mijn positieve gedachten en ideeën. In de komende blogs deel ik graag mijn andere kijk op deze periode, in de hoop dat meer mensen dit perspectief niet vergeten. Want wat je aandacht geeft groeit! Daarom vandaag mijn eerste blog ‘ Eindelijk meer samen’.

  In dit bijzondere Coronatijdperk kunnen en mogen we ons niet laten weerhouden van een goed portie relativering, humor en anders kijken. Er zijn veel thema’s die mij bezig houden, waarvan ik verwacht dat ik niet de enige ben. Ik voel een sterke drang om dit met jullie te delen. Ik doe ook graag een beroep op jouw gedachten en ideeën! Het zijn korte blogs om ook jouw kijken, denken en voelen te prikkelen.

  Om mijn blogs te lezen is het leuk als we elkaar eerst wat beter leren kennen. Ik ben getrouwd met Niels en moeder van 3 prachtdochters, Gwen, Bibi en Isabella. We wonen in Arnhem, in een heel fijn huis. De rest kun je lezen op https://buropib.nl/over-mij/

  Manlief werkt vanuit huis, hij heeft zich de rol van ‘ meester papa’ aangemeten, en die past hem bijzonder goed! Het gemak waarmee hij de meiden aan het werk zet, zelf ook achter de laptop kruipt, om vervolgens redelijk constant gestoord te worden in zijn werk voor allerlei vraag en antwoord momenten…wauw…wat bewonder ik hem!

  De zelfbewuste puber is serieus bezig met school en red zich zelfstandig. Ze heeft zelfs tijd om mee te helpen met dagelijkse klusjes in huis, samen met mij workouts te doen, met haar vriendje te chillen, haar zusjes te helpen bij het schoolwerk. Ze is echt een hele lieve leuke puberdochter!

  De jongste 2 zitten op het basis(thuis)onderwijs. Pfff….eerst even spuien hoor…..wat een opgave en uitdaging is dit….Je komt echt niet toe aan al het werk dat je eigenlijk moet doen. De gezinnen met veel samenhangende problemen, die ik help vanuit mijn functie als ambulant gezinscoach (de zogenaamde complexe gezinnen) vragen mijn complete aandacht. In totaal ben ik op dit moment betrokken bij 9 gezinnen. Dus….deze periode is een uitdaging en nauwelijks vanuit huis goed te combineren…..het maakt het niet gemakkelijker… Oh, wat ben ik blij met manlief!

  Nadat het schoolwerk is gedaan, vermaken de meiden zich goed, hoor. Lekker buiten op straat en in de tuin, skeeleren, long boarden, met de hond wandelen en spelen, of gewoon binnen met de ratten, met playmobil, heerlijk in de Ipad verdrinken, tik-toks maken, netflixen, eindeloos nintendo-switch spelletjes, en natuurlijk het nieuws volgen.

  Onze schatjes gedragen zich voorbeeldig! De sfeer is gemoedelijk, gezellig, soms lopen uiteraard de irritaties op, daar kunnen we niet omheen. Maar al met al valt het mij tot nu toe mee, deze vrijheidsbeperkende maatregelen!

  Graag deel ik mijn positieve perspectief, door met de systemische bril op te kijken, wat deze periode zo bijzonder maakt. Ik kom op hele mooie gedachten die door mijn eigen dagelijkse ervaringen worden gevoed!

  Want een van die bijzondere dingen is ‘ eindelijk meer samen’ :

  • met mijn gezin
  • een gezamenlijk groter doel hebben
  • wereldse problemen echt oplossen met de hulp van verstrekkende maatregelen van overheden.
  • kunnen lunchen elke dag
  • met de kinderen iets leuks doen
  • de hond uitlaten
  • sporten in de woonkamer
  • goede gesprekken hebben
  • tijd met elkaar mogen doorbrengen
  • op afstand contact met Panama

  Wauw, het is makkelijk gelukt om dit lijstje te maken!

  Ik ben benieuwd welke suggesties jij hebt! Laat ze achter op FaceBook en LinkedIn.

  #eindelijkmeersamen

  Wees lief, begripvol en zorgzaam voor elkaar, dat maakt het allemaal een stuk fijner!

  groet, Jeannique Wullink

  Info@buropib.nl
  Tel: 06-11002279

  * Een van de mooiste momenten…. dat je kan loslaten wat je toch niet kan veranderen*