fbpx

Zolang de Coronacrisis duurt, houden we ons aan de maatregelen die onze regering ons heeft opgelegd. Dat betekent dat huisbezoeken door kunnen gaan, mits we beiden geen last hebben van klachten en we 1,5 meter afstand van elkaar houden.

Tijd voor een reset

Je bent al een tijd zoekende, je voelt je niet prettig in je hoofd en lijf. Je worstelt met vragen over jezelf, in relatie tot anderen of je loopt vast in bepaalde dilemma’s. Je realiseert dat je hulp nodig hebt.

Durf de stap te zetten, in de wetenschap dat je alle tijd en ruimte krijgt die je nodig hebt,  om alles wat je dwars zit eruit te gooien. Om vervolgens, als een reset, met een schone lei te beginnen. Je komt letterlijk weer op adem.

Met deze RESET-dag maak je in 1 dag een reuzensprong. Je gaat met andere ogen kijken, we werken aan de juiste mindset, zodat je vanuit rust en realiteit weer verder kan.

Opstellingssessie

Met behulp van een opstelling, waarbij ik je tijdens een 2 uur durende sessie begeleid bij het opstellen van jouw familiesysteem met houten poppetjes, breng je jouw innerlijke beeld naar buiten.

Je ontdekt patronen die er voor zorgen dat je belemmert wordt in wat je diep van binnen nodig hebt. Het raakt meteen de kern waar het om draait.

Ik neem je mee de diepte in, zonder oordeel, waar je de dingen ziet en hoort die aandacht nodig hebben. Het werkt verhelderend en helend.

Na een opstellingssessie gebeurt er iets magisch in je lijf & je gevoelswereld. Er ontstaat inzicht en bewustwording. Het beeld wat op tafel komt, is als een anker die niet meer uit je geheugen gaat en waar je op kan terugvallen als je het nodig hebt. Het werkt door in je dagelijks leven. Je kan na een opstelling vaak niet meer anders kijken.

Een opstellingssessie vindt plaats bij jou thuis. Vaak is een eenmalige opstellingssessie voldoende om tot inzicht en bewustwording te komen, maar mogelijk heb je vaker een sessie nodig.

Een opstellingssessie is onderdeel van het ‘Bewust in Balans’- traject en kan als aanvulling op het ‘Licht en Luchtig’- traject worden aangeboden.

Wandelsessie

Wanneer je meer van buiten dan van binnen houdt, neem ik je mee de natuur in voor een wandelsessie. Deze sessie duurt maximaal een uur.

De natuur kan je spiegelen en biedt metaforen voor ons eigen leven. Ik laat ze graag aan je zien!

Verbinding kunnen leggen met de natuur door te wandelen helpt je in beweging te komen. Het geeft je extra zuurstof en vitaminen, die je juist nodig hebt als je het even zwaar hebt.

Ik help je graag te kijken met andere ogen, je verbeeldingsvermogen te versterken en de wortels van ons zijn te koppelen aan de stevigheid die de natuur ons biedt.

Terwijl we wandelen bespreken we wat je bezig houdt. Wat wil je loslaten, wat wil je versterken, wat wil je verbeteren of wat wil je leren? Maar soms is wandelen in stilte nodig om je bewust te worden van alles om je heen. Fijn kan het zijn dat we elkaar niet hoeven aan te kijken, het leidt vaak sneller tot een veilig en vertrouwd gevoel. En wat ook zo fijn is… er is zoveel ruimte om je heen, als je buiten bent! Dit helpt om ruimte te nemen en te werken aan je doel of thema. Als je loopt, prikkel je al je zintuigen, waardoor de sessies als intens kunnen worden ervaren. Na een wandelsessie is het goed om alles wat op je pad is gekomen te laten bezinken. We pakken op wat je hebt gedacht, gevoeld en gezien in een ander contactmoment. Dit kan een nieuwe wandelsessie zijn, maar ook een video-gesprek of opstellingssessie.

Een wandelsessie is onderdeel van het “Bewust in Balans’- traject. En kan onderdeel zijn van het ‘Licht en Luchtig’- traject.

Licht en Luchtig

Een traject van 3 tot 5 sessies waarbij ik je help inzicht te krijgen in jouw probleem. Laat je licht schijnen over jouw situatie; Wie horen er bij je? Welke plek neem jij in? Welke krachten heb jij in je?Durf jij eerlijk naar jezelf te kijken? En zie jij dan wat je werkelijk nodig hebt? Het doel is om jouw situatie weer licht en luchtig te bekijken, door te vertrouwen op je krachten.

Na iedere sessie krijg je inspiratie, tips, adviezen en een opdracht. Ga aan de slag met jezelf. Word je bewust van de keuzes die je maakt, en de gevolgen daarvan op je gemoedstoestand.

Door dit traject te volgen, ervaar jij je leven weer licht en ben je in staat om luchtig om te gaan met dat wat eerst nog een probleem was.

Afspraken vinden plaats bij jou thuis of bij Home of Zen. Dit traject kan worden ingevuld met een opstellingssessie, wandelsessie en/ of begeleiding op afstand.

Bewust in Balans

Een traject van 8 tot 10 sessies waarbij we samen op zoek gaan naar ruimte en rust, zodat jij kan werken aan jezelf. Het doel is om bewust in balans te komen en te blijven.

Eerst zoomen we uit, kijken we naar jouw familie, omdat ik er van uit ga dat problemen waar je vandaag mee worstelt, voortkomen uit (on)zichtbare patronen die van oorsprong in je familie liggen. We gaan op zoek naar jouw krachten, en staan stil bij wat er was & wat er is. We kijken samen naar helpende gedachten, we her-etiketteren wat nodig is.

Met opstellingswerk, een wandelsessie, oplossingsgericht werk & kennis uit de transactionele analyse help ik je positieve beweging op gang te brengen in jouw leven.

Je gaat van onbewust bekwaam naar bewust bekwaam. Je leert te varen op je krachten, je weet je te verbinden met de drie energiebronnen: je ratio, lichaam en familiesysteem. Door anders te kijken, ontstaat er als vanzelf ruimte voor rust en balans.

Na dit traject kan jij bewuste keuzes maken, die je helpen in balans te komen en te blijven.

Afspraken vinden plaats bij jou thuis, in een coaching ruimte van Home of Zen óf op afstand middels videobellen.

Bewust in Balans met yoga

Een traject zoals hierboven beschreven, inclusief privé Kundalini yoga sessies met Mandy van Yogapepper.

We weten inmiddels dat yoga een positieve werking heeft op je geestelijke en lichamelijke welzijn.

Kundalini yoga is in het kort een dynamische vorm van yoga. Geen ingewikkelde houdingen, maar leren naar binnen te keren, door je ademhaling aan te passen aan de lichaamsbewegingen. Visualisaties en meditaties zijn belangrijke onderdelen. Hierdoor leer je je lichaam gebruiken om tot bewustzijnsverruiming te komen. En lukt het beter om je te verbinden met je lichaam, 1 van de drie energiebronnen.

Deze vorm van yoga heeft een therapeutische werking als je aan een specifiek doel of thema wil werken. Je bepaalt zelf hoeveel individuele sessies je nodig hebt. Mocht je deze vorm van yoga willen voortzetten in een groep, dan kan je altijd deelnemen aan de groepslessen die Mandy ook biedt.

Hoe individuele yogasessies kunnen helpen bij het bevorderen van je eigen proces en de doelen of thema waar jij aan wil werken, overleg ik graag met je, zodat ik je in contact kan brengen met Mandy.

Begeleiding op afstand

Stel, je woont ver weg, maar je hebt behoefte om je met mij te verbinden omdat je het idee hebt dat ik je verder kan helpen in jouw proces. Dan is begeleiding op afstand een geschikte manier om te werken aan jouw probleem. Via ZOOM verbinden we ons met elkaar.

Om dit traject te starten én het effectief te laten zijn, is een face-to-face kennismaking een voorwaarde. Het voordeel is dat je per sessie kan bepalen of je voldoende bent gevoed met positieve gedachten die je anders laten kijken en waar je verder mee kan.

Het is onderdeel van het ‘Bewust in balans’- traject en kan als aanvulling op het ‘Licht en luchtig’- traject worden aangeboden.

Begeleiding op maat

Je bent niet op zoek naar een vaststaand begeleidingstraject, zoals hierboven staat beschreven. Maar je bent op zoek naar iemand die jou kan helpen op het gebied van opvoeding, sociale relaties of psychische problemen. Je hebt bijvoorbeeld iemand nodig die professionele begeleiding kan bieden bij de opvoeding van jouw kinderen, het bieden van structuur, overzicht en planning, bij het helpen je gedachten en gevoelens te relativeren of om jouw zelfwaardering en zelfvertrouwen te versterken.

Ik bied begeleiding op maat voor vrouwen, jong en oud, vanaf 8 jaar.

Denk hierbij ook aan de inkoop van eigen zorg middels een PGB. Vanuit mijn oplossingsgerichte en systeemgerichte benadering help ik je graag.