Over mij

Ik ben Jeannique Wullink-Lankhaar, geboren op 17 december 1978, getrouwd met Niels in 2007, moeder van Gwen (’04), Bibi (’10) en Isabella (’11). 

Dochter van Jan en Monique, zus van Richelle. Kleindochter van Harry en Truus (mz) en Jan en Nelly (vz).

Ik heb een fijne en veilige jeugd gehad en ben opgegroeid in Zutphen. Ik ben een trotse en liefdevolle moeder, vrouw van, dochter van, zus van, collega van, vriendin van, tante van…zomaar een aantal verschillende rollen in de diverse systemen waarin ik leef.

In 1997, mijn 18e levensjaar, werd ik geconfronteerd met 2 traumatische verlieservaringen; op 10 mei overleed, veel te jong, mijn toenmalige vriend Bas aan kanker. Kort daarna, op 7 juni, ontvingen we het schokkende nieuws dat mijn opa en oma (mz) waren vermoord tijdens hun vakantie in Duitsland; ik was in 1 klap volwassen. Mijn onbevangenheid in het leven was abrupt verdwenen en werd in de loop van de tijd vervangen door een groot realiteitsbesef, leven in het hier en nu, genieten van het moment en volgen van mijn hart, omdat we nu eenmaal maar tijdelijk hier op deze aarde zijn. 

Sinds 1999 woon ik in Arnhem, waar ik mijn HBO studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgde en in 2002 afrondde. Mijn derdejaars stage was bij Lindenhout, een grote jeugdzorgorganisatie in de regio Arnhem, in de crisisopvang voor jongeren en meiden. Na mijn stage bleef ik daar werken als groepsbegeleider.

Mijn passie is werken met mensen, en gezinnen in het bijzonder. Van betekenis zijn voor de ander en ondersteunend kunnen zijn in moeilijke levensfases. Het is wat ik vanuit mijn hart doe en mijn werk van heb gemaakt. 

Sinds 2003 werk ik bij Siza, een grote organisatie binnen de gehandicaptenzorg. Eerst als praktisch gezinsondersteuner, maar al snel doorgegroeid naar ambulant gezinscoach. Begeleiden van gezinnen, ondersteunend zijn in de opvoeding en het dagelijks leven. Dit doe ik met veel liefde en betrokkenheid inmiddels ruim 14 jaar. 

Vanuit de aanvullende HBO opleiding Pedagogiek, trainingen in oplossingsgericht werken en systemisch werken met tafelopstellingen, is bij mij de behoefte ontstaan om mijn eigen pad te gaan volgen. Op 1 oktober 2019 heb ik daarom Buro PiB opgericht. 

Verder over mij…

Ik hou van leuke activiteiten ondernemen met mijn gezin, wandelen met onze hond, familie en vriendencontact, lekker en gezond eten, ontspannen zonvakanties, kundalini yoga, muziek luisteren, het bezoeken van festivals en cabaretvoorstellingen. 

Ik ben SKJ- geregistreerd. Stichting Kwaliteit Jeugd (SKJ) in hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Ook laat je hiermee zien dat je continu werkt aan je vakbekwaamheid en investeert in de kwaliteit van je vak. (www.skjeugd.nl)

Wat mij drijft staat beschreven bij mijn missie en mijn visie.

En vind hier nog meer belangrijke informatie.