fbpx

Over mij

Ik ben Jeannique Wullink-Lankhaar, geboren op 17 december 1978, getrouwd met Niels, moeder van Gwen (’04), Bibi (’10) en Isabella (’11).

Dochter van Jan en Monique, zus van Richelle. Kleindochter van Harry en Truus (mz) en Jan en Nelly (vz).

Ik ben opgegroeid in Zutphen en heb een fijne en veilige jeugd gehad.

Ik ben een trotse en liefdevolle moeder, vrouw van, dochter van, zus van, tante van, vriendin van, collega van…zomaar een aantal rollen in de diverse systemen waar ik onderdeel van ben.

In 1997, mijn 19e levensjaar, werd ik geconfronteerd met 2 traumatische verlieservaringen; op 10 mei overleed, veel te jong, mijn toenmalige vriend Bas aan kanker. Kort daarna, op 7 juni, ontvingen we het schokkende nieuws dat mijn opa en oma (mz) waren vermoord tijdens hun vakantie in Duitsland; ik was in 1 klap volwassen. Mijn onbevangenheid in het leven was abrupt verdwenen en werd in de loop van de tijd vervangen door een groot realiteitsbesef, leven in het hier en nu, genieten van het moment en volgen van mijn hart, omdat we nu eenmaal maar tijdelijk hier op deze aarde zijn.

Sinds 1999 woon ik in Arnhem, waar ik mijn HBO studie Maatschappelijk Werk en Dienstverlening volgde en in 2002 afrondde. Mijn derdejaars stage was bij Lindenhout, een grote jeugdzorgorganisatie in de regio Arnhem, in de crisisopvang voor jongeren en meiden. Na mijn stage bleef ik daar werken als groepsbegeleider.

Mijn passie is werken met mensen. Van betekenis zijn voor de ander en ondersteunend kunnen zijn in moeilijke levensfases. Het is wat ik vanuit mijn hart doe en mijn werk van heb gemaakt.

Sinds 2003 tot eind 2020 werkte ik bij Siza, een grote organisatie binnen de gehandicaptenzorg. Eerst als praktisch gezinsondersteuner, maar al snel doorgegroeid naar ambulant gezinscoach. Begeleiden van gezinnen, ondersteunend zijn in de opvoeding en het dagelijks leven. Dit heb ik met veel liefde en betrokkenheid gedaan.

Vanuit de aanvullende HBO opleiding Pedagogiek, trainingen in oplossingsgericht werken en systemisch werken met tafelopstellingen, is bij mij de behoefte ontstaan om mijn eigen pad te gaan volgen. Op 1 oktober 2019 heb ik daarom Buro PiB opgericht.

Ik hou van….

Activiteiten ondernemen met mijn gezin, onze hond, de natuur, samen zijn met familie en vrienden, lekker en gezond eten, zonnige vakanties, kundalini yoga, spiritualiteit, muziek, dansen, festivals en cabaretvoorstellingen.

Verder…

* Volg ik de opleiding Counselling Psychologie bij Stichting Counselling Nederland. (www.counsellingnet.nl)

* Werk ik sinds juli 2020 in opdracht van Hextra Begeleiding

* Werk ik sinds december 2020 in opdracht van Family Supporters Midden-Gelderland

* Ben ik samenwerkingspartner van de Gelrepas, waardoor 1 op 1 trajecten toegankelijk zijn voor mensen met een kleine portemonnee.

* Draag ik graag mijn steentje bij aan preventie en taboe- doorbrekende projecten.

* Heb ik de workshop ‘Laat je dochter shinen!’ ontwikkelt. Deze workshop voor ouders met dochters, met verschillende opvoedingsthema’s, heb ik in de eerste jaren van Buro PiB aangeboden. In 2023 heb ik besloten de workshops alleen nog op verzoek te organiseren.

* Samen met Mandy van Veen heb ik het voorlichtingsprogramma ‘Bloedmooi!’ ontwikkelt. Deze is bedoeld voor scholen die aandacht willen geven aan voorlichting over menstruatie in de klas.

* Ben ik SKJ- geregistreerd als Jeugd- en Gezinsprofessional. Stichting Kwaliteit Jeugd (SKJ) in hét beroepsregister voor jeugdprofessionals in Nederland. Met een SKJ-registratie laat je aan jeugdigen, ouders en opdrachtgevers zien dat je ervaring, kennis en vaardigheden hebt om goede hulp te bieden in complexe situaties. Ook laat je hiermee zien dat je continu werkt aan je vakbekwaamheid en investeert in de kwaliteit van je vak. (www.skjeugd.nl

Wat mij drijft staat beschreven bij mijn missie en mijn visie.