fbpx

Werkwijze

Ik vind het prettig om kort met elkaar kennis te maken. Een gratis intake gesprek helpt jou om te voelen of ik bij je pas, en helpt mij om beeld te krijgen van wie je bent, wat je nodig hebt en of ik van betekenis kan zijn voor jou. Dit gesprek kan zowel telefonisch als online.

Soms wordt tijdens de intake meteen duidelijk welk aanbod het best past, soms heb ik tijd nodig om na te denken over de inhoud van een traject.

Ik hou van trajecten met een begin en een eind. Dit geeft duidelijkheid. De keuze voor een traject van 1, 3, 5 of 8 sessies, hangt af van je persoonlijke situatie. Indien een maatwerktraject beter aansluit, kan ik op inhoud bedenken hoe het traject in grote lijnen zal verlopen. Ik werk dit uit in een voorstel en mail dit binnen een week na het intake gesprek.

De eerste afspraak plan ik het liefst bij je thuis, omdat ik je graag met al mijn zintuigen wil leren kennen. Mocht je het prettiger vinden om op een andere plek af te spreken, dan nodig ik je graag uit naar Home of Zen in Arnhem te komen .

Ik stuur je een bevestiging per mail van onze afspraak en de Zorgovereenkomst en Aanvulling op de zorgovereenkomst Tarieven en Betaling. Deze vraag ik je in te vullen en te ondertekenen.

Als ik merk dat het handig is om een startdocument te hebben, die richting gaat geven aan het traject, vraag ik je een intakeformulier in te vullen.

Het samen ontdekken van patronen die uit de familie voortkomen, deze te koppelen aan het dagelijks leven en daar inzicht en bewustwording op te vergroten, is een belangrijke eerste stap in jouw proces. Ik ben daarom uitermate geïnteresseerd in de familie waar je vandaan komt en wat je daar zoal hebt meegemaakt, ervaren en beleefd. Het maken van een genogram of een familie-tafelopstelling helpt om hierin helderheid te krijgen.

De sessies duren gemiddeld 1,5 uur.

Locatie

Het liefst kom ik bij je thuis, in je eigen natuurlijke omgeving. Soms is het handiger om ergens anders af te spreken. Bij Home of Zen in Arnhem, op kantoor van Hextra Begeleiding, of in het mooie pand van FamilySupporters zijn mogelijkheden.

Rapportage

Wanneer ik in opdracht werk vanuit een organisatie volg ik de richtlijnen qua rapportage en dossiervorming.

Wanneer ik particuliere zorg bied, rapporteer ik niet. Ik bewaar de ondertekenende versie van de zorgovereenkomst, eventueel intakeformulier en eventueel voorstel maatwerktraject.

Betaling

Wanneer ik in opdracht werk vanuit een organisatie wordt de hulp betaald vanuit de WMO of Jeugdwet. Voor begeleiding vanuit de WMO betaal je een eigen bijdrage.

Wanneer ik particuliere zorg bied, ontvang je facturen per email met een handige online betaallink.

Benieuwd naar mijn missie en visie? Volg je nieuwsgierigheid!