fbpx

Ervaar de ruimte en rust

De Paasdagen zitten er inmiddels een week op. Ik moest het even laten bezinken. Heb jij ook zo genoten van het samen zijn met je gezin? Of heb je je juist alleen gevoeld? Wat het ook is… het mag er zijn… om vervolgens weer los te laten…en je gedachten te sturen naar het hier en nu…

Normaal gesproken zijn we 1 dag samen met de familie van manlief en 1 dag op bezoek bij mijn familie voor het traditionele ‘ Eitje tik’.  Maar dat samen zijn met familie was er dit jaar niet. Het gaf ook een bepaalde rust. Even geen sociale verplichtingen. Gelukkig hebben we iedereen gezien en gesproken via videobellen om elkaar zo een fijn Paasweekend te wensen. 

Wat mij momenteel fascineert is de ruimte die we hebben. De ‘social distance’, ofwel de sociale afstand van 1,5 meter, brengt mij al een soort rust. Opvallend hoe ruimte en rust met elkaar samenhangen, hè? En fijn om dat ook dagelijks te ervaren.

Mijn gevoel werd nog meer gevoed toen ik gisteravond bij Jinek een foto zag van een dancefestival, met 100.000 bezoekers. Gek genoeg was mijn eerste gedachten bij die foto: ‘ Jeetje, wat een drukte en een mensenmassa. Dat kan toch niet meer?’ En je moet weten dat ik al jarenlang een trouwe pinkpopbezoeker ben. Ook voor dit jaar zijn de kaarten al besteld. We hebben alleen wel onze hoop op het doorgaan van dit fantastische festival inmiddels verloren, hoewel het nog niet definitief bevestigd is.

Ik realiseerde mij opeens dat ik in een diepere bewustzijn laag was beland, waarin rust en ruimte meer waard zijn. En dat is goed nieuws, want ik was niet de enige die dit gevoel had. De 1,5 meter economie, waar we naar moeten transformeren volgens het kabinet, is nog niet zo’n gek idee. Geef creatievelingen uit de samenleving tijd en ruimte om dit praktisch op te lossen en er ontstaan vast hele mooie dingen. Daar heb ik vertrouwen in!

En over samenhang gesproken; ervaar jij ook de rust die deze Coronacrisis brengt in het dagelijks leven? We hebben een ritme gevonden om de dag gestructureerd door te komen, geen haast om op tijd ergens te zijn, geen strakke logistieke planning, minder stress, het is mooi weer, we genieten enorm van de natuur op dit moment…ooohhh….wat is het mooi buiten. We constateren een toestroom aan wandelaars. En ook dat is goed nieuws! We bewegen meer in de buitenlucht, we ademen meer frisse lucht, meer mensen genieten van buiten. Mooi om te zien.

Om rust en ruimte te ervaren is het nodig om je blik erop te richten. Dus daag jezelf uit en richt je blik eens 75 % van de dag op positieve, mooie, bijzondere, gewone, gekke, grappige dingen. Koppel ze aan je zintuigen; horen, zien, ruiken, voelen, proeven. En deel jouw beelden zoveel mogelijk met je partner, kinderen, moeder, zus, vriendin, collega, je spiegelbeeld of met mij!

Hoor de vogeltjes eens mooi fluiten… kijk die schattige kuikentjes… ruik de zoete bloesem… voel de warme zon op je lichaam… proef de smaak van die heerlijke asperges…

Pas dan ga je zien en voelen wat je echt nodig hebt!!! Bewust aandacht hebben voor het leven en alles wat de natuur ons geeft, geeft rust en ruimte.

Succes met deze praktische, maar oh zo belangrijke tip om positief in beweging te komen, te zijn of te blijven!

♥ groet,

Jeannique Wullink

Buro PiB, Positief in Beweging

2 reacties

 • Monique

  Fijn om te lezen. Het onderwerp is goed gekozen en het gekke is dat je eraan went. Je kijkt uit naar videocontact en ‘n heel klein btje drukte (zoals afgelopen week op de markt) begint al vreemd te voelen. Of deze dingen positief te noemen is, betwijfel ik. Gelukkig gaat de natuur gewoon zijn gang en is de prachtige lente vol op stoom. Precies wat je zegt: de blik erop om het te ervaren in rust en ruimte.
  Verheug me al op de volgende blog, liefs van ‘n trotse moeder

  • Jeannique

   Mooi om te lezen, lieve mam! Ja, gek hoe snel je ook went aan die ruimte in de openbare ruimte. Ik hoop toch stiekem dat we niet meer terug gaan naar massale mensenmassa’s. Dat geeft zoveel onrust en gebrek aan overzicht. Dat kunnen we wel concluderen, nu we het verschil hebben mogen ervaren!
   Lieve groet, Jeannique

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *