06-34261438 info@buropib.nl

Is je mijn nieuwe logo al opgevallen? De hand met het diamanten hart! Ik vind haar zo mooi! Ik reik je graag mijn hand, omdat handen helen. Mijn hart staat open voor jou, in alles wat je wilt delen. Ik help je graag aan de slag te gaan met jezelf, met dat waar jij positieve beweging in nodig hebt. Ik luister, met respect, zonder oordeel, voel met je mee, geef liefdevolle en humoristische aandacht, ik ben eerlijk in wat ik zie en voel, en breng focus. Ik heb een heel mooi aanbod begeleidingstrajecten ontwikkelt. Er zit vast iets interessants voor je bij! Vol trots onthul ik mijn vernieuwde website! www.buropib.nl Neem gerust een kijkje!

In deze blog deel ik graag mijn reflectie op het huidige Coronatijdperk. Ik ben benieuwd hoe jij er tegen aan kijkt!

Mijn reflectie op de coronamaatregelen

Ik schreeuw het uit in gedachten, elke dag! Neeeeeee, ik kan het niet meer verdragen! Ik voel mij een verzetsstrijder!

Het online Systemisch Atelier Arnhem was geopend! Afgelopen week hebben Iris, Tanja, Anita en ik uitgebreid via ZOOM gesproken, gedeeld, gespuid,  gefilosofeerd,  vanuit andere perspectieven gekeken naar de maatregelen die de regering heeft genomen om ons veilig door de Coronacrisis heen te loodsen.

Alleen samen krijgen we Corona onder controle. We zullen moeten zoeken naar het nieuwe normaal in de 1,5 meter samenleving, volgens Rutte. In mijn gedachten komen 2 uitersten elkaar steeds tegen: Joehoe!! We zetten samen de schouders eronder en vinden onze weg heus! Over het algemeen lukt mij dat heel goed, hoor… maar wat ook steeds bij mij op komt: De 1,5 meter afstand is echt niet te doen. Vrienden, familie, mensen die je naast zijn, daar moet je gewoon fatsoenlijk fysiek contact mee kunnen hebben. Belachelijk te denken dat als je een feestje wil geven of op visite gaat, je wel voor 1,5 meter moet zorgen. Dit is echt krankzinnig. Dit is inhumaan, zoals  Klinisch Ethicus  dr. Erwin Kompanje ons laat weten.

Vanuit mijn menselijke kant, gevoed door het sociale werk wat ik doe, is het niet te doen om de 1,5 meter in acht te nemen. Hoe moeilijk is het om je daar steeds bewust van te zijn, én er ook nog naar te handelen, van zoiets onnatuurlijks? Nou, heeeel!

Wij mensen zijn sociale dieren, we hebben contact nodig, steun, nabijheid, knuffels, liefde & veiligheid.

Persoonlijk vergeet ik me steeds vaker te houden aan de 1,5 meter. En ik ben niet de enige!

Bij het meidenvoetbal team van mijn oudste dochter is het ook echt niet te doen, ja….ok ….de eerste 5 minuten. Daarna is er een korte rek en strek, en gaan ze, zonder dat ze zich van kwaad bewust zijn, te dicht bij elkaar staan. Het gaat geheel natuurlijk!

En daar hou ik van; als dingen vloeiend en in harmonie met samenhangende factoren verlopen.

Dat is altijd beter dan tegen de stroom in. Systemisch gezien kan ik zeggen dat ik voldoende kracht en energie haal uit mijn plek in de Fontein.

Vanaf heden ga ik hiervoor staan. Ik roep op om te gaan voelen, voelen wat je nodig hebt. Eerst stilstaan, in je lijf komen, ademen. Je vervolgens realiseren dat het beeld wat de regering ons voorhoudt, eenzijdig is. En een kaas heeft gaten, die gevuld moeten worden, door te kijken met andere ogen. Dan ontstaat er ruimte, gaat de levensenergie stromen, en lukt het steeds beter om bij jouw innerlijke kern te komen.

Ik volg mijn intuïtie,  ik laat mij graag leiden door het moment. Dat heeft echt zijn voordeel! Ik kan heel goed in het moment leven, ik vul mijn leven bewust met positiviteit, krachten, liefde, veiligheid & vertrouwen. Ik heb nooit ergens spijt van. Ik benut mijn tijd goed. Ik kan oprecht zeggen dat ik een heel fijn leven heb, vol met geluksmomenten!

Dus zo komen we bij de boodschap van ons verhaal: Ga voelen wat je nodig hebt en wie je daarbij kan helpen.  Neem het besluit gewoon, ga ervoor en vertrouw erop dat het goed komt!

Een hand, kus , knuffel, gewoon dicht naast elkaar, met wie je maar wilt, in vrijheid, zonder angst voor ziekte en boetes. Wij denken dat iedereen dat zelf prima kan beoordelen, of het kan of beter niet. Maar geef aub onze eigen regie en verantwoordelijkheid terug!