06-34261438 info@buropib.nl

Om te weten of ik de hulp kan bieden die je nodig hebt, besteed ik in deze blog aandacht aan wat ik als systeembegeleider doe. Mijn nichtje, een zeer ambitieuze vrouw van bijna 30, is één van mijn klankborden. Ik schrijf ‘nichtje’, omdat het feitelijk zo is, ze is nu eenmaal jonger dan ik. Maar gevoelsmatig zijn we helemaal gelijkwaardig!

Zij daagde mij uit om in 10 zinnen uit te leggen wat systemisch werk nu eigenlijk is. En nadat ik mijn uitdaging had voltooid, begreep ze het! En nog veel belangrijker, ze kon zich voorstellen dat deze manier van begeleiden heel erg helpend en verhelderend kan zijn. Het mooiste vond ik dat er opeens een lampje ging branden. Zij maakte mij ervan bewust dat systemisch werk voor mij heel normaal en dichtbij is, maar dat mensen, die op zoek zijn naar hulp, moeten zoeken in een oerwoud van organisaties, coaches en hulpverleners.

Bij deze!

In 10 punten (in 10 zinnen lukte net niet;) wat systemisch werk is. En mocht je hierna denken: ‘Dat heb ik nodig!’ of….’Ik ken iemand die hierbij gebaat zou zijn!’ Kijk dan naar het aanbod op de website, of maak hier iemand op attent.

  1. Ik help je een kader te scheppen waar binnen jij op zoek gaat naar inzicht & bewustwording, zodat jij weer balans vindt in verbinding met de 5 belangrijkste systemen waar je onderdeel van bent; jouw partner en/of gezin, jouw familie, jouw vriendenkring, je werk of andere daginvulling & je vrije tijd.
  2. Als systeembegeleider ga ik er van uit dat het probleem waar je mee worstelt zijn oorsprong heeft in de patronen die zijn ontstaan in de familie waar jij onderdeel van bent.
  3. Daarom ben ik uitermate geïnteresseerd in jouw familiebanden, zonder oordeel, met veel respect, liefde en inlevingsvermogen.
  4. We praten veel over wat er is, is geweest of is gebeurd binnen jouw familie.
  5. Het uitgangspunt is ook dat ik niet de oplossing weet voor jouw probleem, maar dat ik er alle vertrouwen in heb dat jij dit zelf weet!
  6. Door je te begeleiden bij het opstellen van jouw familiesysteem, met houten poppetjes op tafel, kijken we met gepaste afstand naar jouw innerlijke beeld. We richten de blik op positieve krachten die je in de opstelling met edelstenen symboliseert.
  7. Ik deel met jou wat ik zie, voel en wat mij opvalt. Jij gaat zien welke patronen belemmerend en helpend zijn.
  8. Ik help je om belemmerende patronen te doorbreken, door de juiste vragen te stellen, de juiste beweging te maken in de opstelling en door zinnen uit te spreken die de ziel raken.
  9. Naast het opstellingswerk, laat ik je oefeningen of opdrachten doen die je bewust maken van je lichaam. Ik let met name op je ademhaling, omdat het kunnen oplossen van problemen ook samenhangt met een rustige ademhaling. Hiermee breng je je zenuwstelsel tot rust. Dat heeft je lichaam nodig om te kunnen herstellen en weer in balans te komen.
  10. Systemisch werken betekent dat je met diepgaande inzichten en bewustwording toewerkt naar het (zelf) vertrouwen om voldoende kracht en energie te halen uit je ratio, lichaam en familiesysteem.