06-34261438 info@buropib.nl

Gisteren zijn de strenge maatregelen, die het kabinet voert om het coronavirus te bestrijden, verlengd tot 28 april ‘20. Mijn behoefte groeit om deze periode te voeden met mijn positieve gedachten en ideeën. In de komende blogs deel ik graag mijn andere kijk op deze periode, in de hoop dat meer mensen dit perspectief niet vergeten. Want wat je aandacht geeft groeit! Daarom vandaag mijn eerste blog ‘ Eindelijk meer samen’.

In dit bijzondere Coronatijdperk kunnen en mogen we ons niet laten weerhouden van een goed portie relativering, humor en anders kijken. Er zijn veel thema’s die mij bezig houden, waarvan ik verwacht dat ik niet de enige ben. Ik voel een sterke drang om dit met jullie te delen. Ik doe ook graag een beroep op jouw gedachten en ideeën! Het zijn korte blogs om ook jouw kijken, denken en voelen te prikkelen.

Om mijn blogs te lezen is het leuk als we elkaar eerst wat beter leren kennen. Ik ben getrouwd met Niels en moeder van 3 prachtdochters, Gwen, Bibi en Isabella. We wonen in Arnhem, in een heel fijn huis. De rest kun je lezen op https://buropib.nl/over-mij/

Manlief werkt vanuit huis, hij heeft zich de rol van ‘ meester papa’ aangemeten, en die past hem bijzonder goed! Het gemak waarmee hij de meiden aan het werk zet, zelf ook achter de laptop kruipt, om vervolgens redelijk constant gestoord te worden in zijn werk voor allerlei vraag en antwoord momenten…wauw…wat bewonder ik hem!

De zelfbewuste puber is serieus bezig met school en red zich zelfstandig. Ze heeft zelfs tijd om mee te helpen met dagelijkse klusjes in huis, samen met mij workouts te doen, met haar vriendje te chillen, haar zusjes te helpen bij het schoolwerk. Ze is echt een hele lieve leuke puberdochter!

De jongste 2 zitten op het basis(thuis)onderwijs. Pfff….eerst even spuien hoor…..wat een opgave en uitdaging is dit….Je komt echt niet toe aan al het werk dat je eigenlijk moet doen. De gezinnen met veel samenhangende problemen, die ik help vanuit mijn functie als ambulant gezinscoach (de zogenaamde complexe gezinnen) vragen mijn complete aandacht. In totaal ben ik op dit moment betrokken bij 9 gezinnen. Dus….deze periode is een uitdaging en nauwelijks vanuit huis goed te combineren…..het maakt het niet gemakkelijker… Oh, wat ben ik blij met manlief!

Nadat het schoolwerk is gedaan, vermaken de meiden zich goed, hoor. Lekker buiten op straat en in de tuin, skeeleren, long boarden, met de hond wandelen en spelen, of gewoon binnen met de ratten, met playmobil, heerlijk in de Ipad verdrinken, tik-toks maken, netflixen, eindeloos nintendo-switch spelletjes, en natuurlijk het nieuws volgen.

Onze schatjes gedragen zich voorbeeldig! De sfeer is gemoedelijk, gezellig, soms lopen uiteraard de irritaties op, daar kunnen we niet omheen. Maar al met al valt het mij tot nu toe mee, deze vrijheidsbeperkende maatregelen!

Graag deel ik mijn positieve perspectief, door met de systemische bril op te kijken, wat deze periode zo bijzonder maakt. Ik kom op hele mooie gedachten die door mijn eigen dagelijkse ervaringen worden gevoed!

Want een van die bijzondere dingen is ‘ eindelijk meer samen’ :

  • met mijn gezin
  • een gezamenlijk groter doel hebben
  • wereldse problemen echt oplossen met de hulp van verstrekkende maatregelen van overheden.
  • kunnen lunchen elke dag
  • met de kinderen iets leuks doen
  • de hond uitlaten
  • sporten in de woonkamer
  • goede gesprekken hebben
  • tijd met elkaar mogen doorbrengen
  • op afstand contact met Panama

Wauw, het is makkelijk gelukt om dit lijstje te maken!

Ik ben benieuwd welke suggesties jij hebt! Laat ze achter op FaceBook en LinkedIn.

#eindelijkmeersamen

Wees lief, begripvol en zorgzaam voor elkaar, dat maakt het allemaal een stuk fijner!

groet, Jeannique Wullink

Info@buropib.nl
Tel: 06-11002279

* Een van de mooiste momenten…. dat je kan loslaten wat je toch niet kan veranderen*