06-34261438 info@buropib.nl

Ik mocht heel veel mooie, open en persoonlijke reacties ontvangen op mijn eerste blog, waarvoor ik iedereen wil bedanken! Het raakte mijn hart direct, omdat deze periode nu ook eenmaal heel pittig kan zijn op bepaalde momenten. Onzekerheid, angst, verdriet om elkaar te moeten missen, je niet echt nabij kunt zijn, niet weten hoe lang dit allemaal duurt, oplopende irritaties naar je partner en/of kinderen, in conflict raken met je manager, omdat je alleen nog via mail in contact bent.

En wat dacht je van het vertrouwen in je medemens? Bijzonder hoe je opeens anders tegen iemand aankijkt die staat te niezen of proesten in de supermarkt, net als jij op datzelfde moment, in hetzelfde gangpad, hetzelfde product in je verplichte winkelwagentje wil gooien…

Een ding staat vast; dit Coronatijdperk doet iets met je, als mens. We worden voortdurend gevoed met angst en realiteit voor ziekte en dood. We moeten ons opeens aan allerlei onnatuurlijke maatregelen houden, die onze vrijheid beperken. Hier heb ik persoonlijk zelf het meeste last van. Ik heb behoefte om op pad te gaan. Het advies om thuis te blijven, kan ik maar moeilijk opvolgen. Daarom maak ik graag gebruik van de ruimte de we nog wel krijgen! Ik grijp elk idee of gebeurtenis aan om toch de deur uit te gaan. Zo stond ik vanochtend nog op 1,5 meter afstand in de rij bij de bouwmarkt, omdat we de voortuin aan het renoveren zijn. Manlief daarentegen, lijkt totaal geen moeite te hebben met #blijfthuis. En stelt steeds opnieuw de vraag aan mij: ‘Hoe simpel is het om “gewoon” de maatregelen op de volgen?’ Mijn antwoord is telkens hetzelfde: “Dat doe ik toch?!” Allebei zuchtend, om vervolgens te accepteren dat we ieders op onze eigen manier door deze periode heen gaan, én elkaar daarin de vrijheid geven! Zo fijn!

Het heeft hoe dan ook gevolgen voor het dagelijks leven en in relatie tot de mensen met wie je samen woont, mee samen werkt, of mee samen wilt zijn. Je moet oppassen dat je niet als een angstige (Paas) haas door het leven gaat of gek wordt van je eigen verwarrende emoties, waar je een ander onbedoeld mee lastig valt. Het helpt als iemand naar je gedachten en gevoelens wil luisteren, het er mag zijn, zonder enig oordeel, waardoor je weer wat rust en helderheid in je hoofd creëert.

Hé…..dat zou fijn zijn! Dan heb ik iets voor je! Ik ga tot 28 april ’20 gratis een half uur coaching op afstand aanbieden.

Zin en tijd om te reflecteren met mij? Hoe beleef jij dit Coronatijdperk tot nu toe? Wat houdt jou bezig of waar heb jij last van? Laten we hier eens bij stil staan. Wil je spuien, heb je een vraag, ben je op zoek naar tips, wil je gevoed worden met positieve gedachten? Maak ruimte voor een goed gesprek. Ik luister, zonder oordeel en reflecteer met je mee. Meld je hier aan, en ik neem zo spoedig contact met je op.

Vragen? Mail, bel of app mij. Delen van mijn blog? Graag! Ik wil met zoveel mogelijk mensen een goed gesprek voeren!

Wees lief, begripvol en zorgzaam voor elkaar, dat maakt het allemaal een stuk fijner!

groet, Jeannique Wullink

Buro PiB, Positief in Beweging

www.buropib.nl