06-34261438 info@buropib.nl

Werkwijze

Mijn unieke werkwijze

Verdieping in het familiesysteem

Ik ben ervan overtuigd dat klachten en problemen van vandaag zijn oorsprong hebben in de familie waar je vandaan komt. De manier waarop je aankijkt tegen jezelf, omgaat met problemen en keuzes die je maakt in het leven worden vaak onbewust sterk beïnvloed door de kracht vanuit het familiesysteem. Daarom maak ik samen met jou in fase 1 van het counsellingproces uitgebreid beeld van de familie waar je bij hoort, met hulp van een familie-tafelopstelling of een genogram. Het is voor mij een manier om je goed te leren kennen. Jij krijgt snel zicht op patronen of verstrikkingen die belemmerend zijn en die vragen om verandering.

Lichaamsbewuste counselling

Tijdens een sessie maak ik regelmatig gebruik van lichaamsgerichte oefeningen. Samen letten we op de ademhaling, merken we spanning en ontspanning op in het lijf. Door lichaamsgerichte oefeningen te integreren in de gespreksessies groeit jouw innerlijke gevoel van veiligheid, verbinding met je lijf en het vertrouwen in jezelf.

Professionele nabijheid

Om je gevoelens en gedachten te uiten is het belangrijk om je vrij te voelen bij degene met wie je over je diepste gedachten en gevoelens in gesprek gaat. Ik hou van informeel contact en ik geloof dat dit je helpt om je snel vertrouwd en veilig te voelen. Als je verhaal veel emotie doet oplaaien, is emotionele nabijheid en aanraking, bijvoorbeeld in de vorm van een troostende aai of knuffel, belangrijk om te ontvangen. Vanuit kennis en ervaring heb ik ontdekt dat ik mijn professionele nabijheid inzet, om van mens tot mens in contact te zijn met jou. Zo kan je maximaal profiteren van onze werkrelatie.

 

Mijn praktische werkwijze

Graag maak ik met je kennis middels een gratis intake gesprek. Dit is telefonisch of online. Een intake gesprek helpt jou om te voelen of ik bij je pas, en helpt mij om een indruk te krijgen van wie je bent, wat je nodig hebt en of ik van betekenis kan zijn voor jou.

Na het intakegesprek maken we een afspraak voor de eerste sessie. Ik stuur je een bevestiging van onze afspraak per mail. Ik vraag je om het intakeformulier in te vullen en retour te zenden vóór onze eerste sessie. Ook ontvang je de zorgovereenkomst. De eerste sessie maken we tijd om deze in te vullen en te ondertekenen.

Locatie

Ik werk op maandag vanuit een kantoor in Arnhem-Zuid, waar ik je graag ontvang. Mocht je op een andere dag een afspraak willen plannen, dan ontvang ik je graag in een gesprekruimte bij Home of Zen in Arnhem-Noord. Ook bied ik de mogelijkheid om online of bij je thuis af te spreken.

Dossieropbouw

Ik werk met een digitaal cliëntdossier. Hierin worden de volgende onderdelen opgeslagen: eventuele verwijsbrief, intakeformulier, zorgovereenkomst, rapportage per sessie, doelstellingen schema, actieschema’s, eindverslag.

Betaling

Na elke sessie ontvang je een factuur per email met een handige online betaallink.