06-34261438 info@buropib.nl

1 op 1 Counselling

Is bedoeld voor mensen met emotionele of sociale problemen die vastlopen en willen onderzoeken waar hun klachten en problemen vandaan komen.

Het komt vaak voor dat emotionele of sociale problemen samenhangen met (ingrijpende) levensgebeurtenissen of voortkomen uit patronen binnen jouw familiesysteem.  

Denk aan angst, paniek, somberheid, emotie-regulatie problemen, onzekerheid, negatief zelfbeeld, jezelf klein voelen of eenzaam voelen.

Ben je zoek naar verandering en verbetering in je denk- en gevoelswereld? Wil jij ook weer leven in plaats van overleven of geleefd worden? Sta je open om op zelfonderzoek te gaan in een veilige en vertrouwde relatie? Waar je geen geheimen hoeft te bewaren, en waar je altijd vrijuit kan spreken zonder oordeel van de ander. Dan is 1 op 1 counselling iets voor jou.

Relatiecounselling

Is bedoeld voor mensen die vastlopen in hun partnerrelatie en op zoek zijn naar verandering of verbetering van deze relatie. Relatieproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Samen gaan we onderzoeken waar de problemen mee samen hangen en hoe je kan werken aan jullie relatie.

Je kan alleen of samen in gesprek gaan. Soms is het fijner om alleen te starten, omdat je eerst voor jezelf zaken op een rijtje wilt zetten.

Relatiecounselling gaat in de kern over inzicht krijgen in elkaars behoeftes en onderzoeken op welke manier je met elkaar communiceert. Wat is daarin helpend of belemmerend? Hoe kan je je communicatie aanpassen zodat de ander je weer meer begrijpt?  Hoe kan je met elkaar weer verder in een gezonde en liefdevolle relatie? Samen besluiten het proces met elkaar aan te gaan is het begin van een nieuwe fase in jullie relatie.

Familiecounselling

Is bedoeld voor ouders die vastlopen in de opvoeding. De counsellor helpt jullie een gezamenlijk commitment te creëren om te werken aan een fijnere sfeer in huis.

Soms is de situatie, waarin jullie als gezin verkeren, een oorzaak van de opvoedingsproblemen die er spelen.  Soms ligt het aan de manier waarop er onderling wordt gecommuniceerd. Soms neemt iemand de verkeerde plek in het gezin in.

Het is goed om ieders vanuit eigen beleving te mogen bevragen hoe ieder naar de problemen kijkt. Ik ga daarom graag met ouders en kinderen in gesprek om hier beeld van te krijgen.

Als we weten welke oorzaken samenhangen met de problemen, ga ik samen met ouders nadenken hoe jullie van een probleem naar oplossing kunnen werken. 

Willen jullie ook dat de sfeer in huis verbetert? Zet samen de schouders er onder. We gaan doelgerichte actieplannen smeden, waar jullie thuis verder mee aan de slag gaan.