fbpx

Individuele systeemcoaching

Met behulp van een opstelling, waarbij ik jou tijdens een 2 uur durende sessie begeleid, breng je jouw innerlijke beeld naar buiten. 

Dit gebeurt door het opstellen van houten poppetjes op tafel. We kijken samen met gepaste afstand, naar dat wat zich voordoet in jouw relaties met anderen. Op die manier ga je op zoek naar het antwoord op jouw vraag. We zoomen uit om te zien en te horen wat niet gezien of gehoord is, om zo anders te leren kijken.

Volgens het Centrum voor Systemisch Werken (www.cvsw.nl), wordt het volgende beschreven over wat we doen:

Systemisch waarnemen houdt in de blik ruimer te maken. Door tegelijkertijd naar verschillende systeemlagen te kijken, meestal met behulp van ( tafel) opstellingen, komen ook de mogelijke oplossingen in beeld. Die bedenken we niet. Die worden door het fenomenologische waarnemen zichtbaar, dienen zich als het ware aan. Systemisch-fenomenologisch werken is altijd een co-creatie. En het is vakmanschap.  We bedenken geen nieuwe realiteiten of oplossingen, zij ontstaan of dienen zich aan uit het samenspel tussen begeleider en vraagsteller. We werken vanuit het bewustzijn dat wij als begeleider of coaches de oplossingen voor een ander niet weten en ook niet kunnen weten. Maar we weten wel hoe we een veilig kader kunnen scheppen en vragen kunnen stellen, van waaruit de ander haar eigen oplossingen kan vinden.  Daardoor ontstaat gelijkwaardigheid in de samenwerking.’

Ik ben er voor je… met al mijn aandacht, zonder oordeel. Vanuit een veilig en vertrouwde verbinding wordt jouw bewustwording vergroot en zorgen nieuwe inzichten voor meer rust en ruimte in jouw dagelijks leven en in relatie tot anderen.

Wanneer is dit iets voor jou?

Bijvoorbeeld…. Je bent zoekende naar meer rust en balans in je drukke leven. Je voelt dat je op een punt staat dat je andere keuzes moet maken die ergens anders toe leiden. Je bent te veel in je hoofd en voelt niet goed welke weg je wilt bewandelen.

Of… Je worstelt al langer met een persoonlijk thema, waar je steeds in vast loopt.

Of… Je voelt je somber, kunt je niet concentreren, slaapt slecht, loopt steeds vast in gedachten of communicatie met anderen. Je voelt je onzeker, gestrest, angstig, piekert te veel, je hebt het gevoel  grip kwijt te zijn, handelt dwangmatig, je hebt last van een burn-out of depressieve klachten. Je vraagt je regelmatig af hoe je uit deze negatieve spiraal moet komen.

Of… Je hebt nare herinneringen aan gebeurtenissen in je leven. Je hebt het gevoel dat je het nog geen plek hebt kunnen geven om daar mee om te kunnen gaan. Het brengt je steeds uit balans.

Als de last te groot wordt, zoek je hulp, en ben je bereid om tijd en energie te steken op weg naar positieve beweging en verbetering. Je bent op zoek naar een manier om je weer krachtiger te voelen, beter om te kunnen gaan met de situatie die jou is overkomen of waar je in terecht bent gekomen.  

Vaak heb je zelf een vraag, die je middels een tafelopstelling zou willen onderzoeken.  Maar mocht je het niet goed weten, dan kan ik je tijdens een intake helpen zoeken naar de juiste vraag. Bijvoorbeeld: Wat houdt mij tegen in de keuzes die ik wil maken?  Hoe komt het dat mijn moeder mij zo raakt dat ik er angstig en onzeker van wordt? Hoe komt het dat ik in deze relatie het gevoel heb dat ik mij altijd moet aanpassen? Hoe leer ik ruimte voor mijzelf te nemen? Ik heb altijd het gevoel dat ik het niet goed genoeg doe, waar ligt dat aan? Ik heb het gevoel dat ik geen grip heb op situaties, en word daar onrustig en gestrest van, wat kan ik hieraan doen? Hoe ga ik om met het drukke gedrag van mijn kind? Hoe blijf ik uit de strijd met mijn kind? Mijn kind en ik snappen elkaar vaak niet, ik dring niet tot hem door. Waar ligt dat aan?

Wat zijn de kosten?

Een 2 uur durende sessie kost € 110,- , exclusief eventuele reiskosten.

Eerst een intakegesprek bij jou thuis voeren om jouw vraag scherp te krijgen? Dat kost € 25,-,  exclusief eventuele reiskosten.

Hoe vaak heb je een sessie nodig?

Dat is afhankelijk van de vraag die je hebt. Soms heb je aan 1 of 2 sessies genoeg, soms heb je meerdere sessies nodig om balans te vinden of positieve beweging op gang te brengen.

Waar vinden de sessies plaats?

Bij jou thuis, waarbij het belangrijk is dat we ongestoord 2 uur aan een tafel kunnen zitten.